donderdag 3 september 2015

Recept van de week

Bananencake met pecannoten en chocolade

Bananencake met pecannoten en chocolade

Wat doe je met een overschot aan rijpe bananen? Ja juist, je bakt een bananencake!

Het recept vond ik op Hint of Vanilla. De suiker heb ik vervangen door palmsuiker en in plaats van zure room heb ik Griekse yoghurt gebruikt.

In de cake wordt baking soda, oftewel natriumbicarbonaat, zuiveringszout of maagzout, gebruikt. Zuiveringszout is te koop bij iedere drogist in een groen pakje, je moet ernaar vragen bij de kassa. Verder is het ook te koop bij Dille & Kamille, toko's, (online) winkels voor taartbenodigdheden en (voor wie een pasje heeft) bij de Sligro. Ik gebruik altijd de oranje pakjes van Arm & Hammer. Naast ermee bakken kun je er nog veel meer mee doen, zoals schoonmaken of je tanden poetsen! Kijk voor meer ideeën eens bij dit artikelop Laura's Bakery. 

Bananencake met pecannoten en chocolade
  • 80 gram chocolade chips of pure chocolade in stukjes gehakt
  • 35 gram pecannoten
  • 180 gram patentbloem
  • 1 ¼ theelepel baking soda/natriumbicarbonaat
  • ¼ theelepel zout
  • 270 gram fijngeprakte bananen
  • 47 gram zonnebloemolie
  • 100 gram (palm)suiker
  • 1 M ei
  • 58 gram Griekse yoghurt
  • cakevorm van ± 20 cm, ingevet en bestrooid met bloem
Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verdeel de pecannoten over een bakplaat en rooster ze in de oven 7 – 8 minuten. Let op dat ze niet te donker worden. Laat ze afkoelen op een bord en hak ze grof.

Meng de chocolade chips en de pecannoten met twee eetlepels van de bloem in een schaaltje door elkaar en zet apart tot gebruik.

Zeef de overige bloem met de baking soda in een schaal en meng het zout erdoor. Zet apart tot gebruik.

Mix met handmixer of in standmixer de geprakte bananen, olie, suiker, ei en yoghurt tot alles goed gemengd is. Voeg het bloemmengsel toe en mix op lage stand erdoor tot alles net gemengd is. Meng er als laatste de chocolade chips en pecannoten door.

Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bestrijk de snijkant van een deegschraper of deegsteker in met zonnebloemolie en maak overlangs een snede in het midden van het beslag. De cake gaat op die plek mooi openscheuren.

Bak de cake in 60 – 70 minuten gaar. Leg er eventueel (na ± 40 minuten ) een vel aluminiumfolie over als de cake te donker dreigt te worden. De cake is gaar als een in het midden gestoken prikker er droog uitkomt. 

Zet de vorm op een rooster en laat de cake ± 15 minuten staan. Verwijder de vorm en laat de cake op het rooster verder afkoelen.

Bananencake met pecannoten en chocolade
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/2014/10/bananencake-met-pecannoten-en-chocolade.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten